Leto 2015 v Štúrove - ubytovanie - Penzión EVERLAST Camping Vodník - splav rieky Hron

sob07272024

Aktualizovanéštv, 02. nov 2023 14:34

  • Vytvoriť účet
    *
    *
    *
    *
    *
    *

    Polia označené hviezdičkou (*) sú povinné.

Bratislive.sk

Andrej Budai photo - fotografické a video služby - svadby, promócie, rodinné a firemné akcie, podujatia... Portál Bratislive.sk hľadá spolupracovníkov - obchodných zástupcov, fotografov, dopisovateľov, redaktorov...
Back Úvod PR články Cyklistika vo veľkom meste? Všetko sa dá, keď sa chce

Cyklistika vo veľkom meste? Všetko sa dá, keď sa chce

Niekedy je to až nefér, no nie? Okolité mestá či regióny majú dostatok zelene, prírodných plôch či hôr a vy žijete takpovediac v betónovej džungli. Áno, ekonomicky aj ľudsky to pre vás dáva zmysel a nemenili by ste, to je jasné. Ale predsa len, ako využiť voľný čas v meste, napríklad na bicykli, keď sa nie práve dá ísť do prírody? Na všetky otázky existujú odpovede. Aj v tomto prípade.

Cyklistika vo veľkom meste? Všetko sa dá, keď sa chce

Ako príklad si zoberieme Bratislavu, najväčšie a hlavné mesto Slovenska. Bratislavčania sa nesťažujú, majú kde tráviť voľné chvíle, napríklad Slavín, Devín či rameno Dunaja. Kto sa vie vynájsť, naozaj sa nenudí. Ale nebudeme si klamať, čo sa, predovšetkým cyklistov týka, nie sú možnosti v slovenskej metropole také, ako napríklad na Liptove či v Turci, teda, čo sa prírody týka. Je to ale aj logické. Ako sa hovorí, treba hrať s kartami, ktoré hráte.

Jazdiť na bicykli po Bratislave by sa dalo niekedy označiť za adrenalínový šport - množstvo ľudí, veľa automobilov, k tomu mestská hromadná doprava, upchaté ulice. Cyklistom v hlavnom meste Slovenskej republike naozaj nie je čo závidieť. Ale aj oni sa vedia vynájsť. Príkladom a vzorom v tomto ohľade môže byť Filip Polc, ktorý sa narodil v neďalekom Pezinku, ktorý je preslávený hlavne vinicami, a dnes mu ťahá takmer na 40 rokov. 

Filip Polc je slovenský reprezentant v horskej disciplíne v zjazdových disciplínach. Samozrejme, to čo sa naučil na horských povrchoch, vie zužitkovať aj v meste a v rôznych kútoch sveta to už neraz dokázal. Polc nemá problém si to takpovediac pustiť uličkami mesta, cez zábradlia, strmé uličky a čo je dôležité, nezraní sa pritom. Samozrejme, neodporúčame vám, aby ste napodobňovali jeho kúsky, ale to, čo Filip viackrát ukázal, je dôkazom toho, že aj vyššie spomínaná betónová džungľa, ako sa mestá zvyknú prezývať, môže poskytnúť často nevídané možnosti na cyklistiku. 

Ak ste fanúšikmi cestnej cyklistiky, toto zrejme nie je nič pre vás a radšej odporúčame lokality v blízkosti Bratislavy, či už o niečo viac odľahlé mestské časti, prípadne priľahlé rakúske dedinky, kde je príroda vyslovene parádna a podmienky pre cyklistov sú tam naozaj kvalitné. A Filip Polc nie je jediným známym slovenským horským cyklistom, veď v tomto odvetví začínal aj Peter Sagan.

Cyklistika, či už horská alebo cestná sa stala na Slovensku jedným z najobľúbenejších športov, popri hokeji a futbale či lyžovaní. Výnimkou nie sú ani stávkové kancelárie, ktoré tento šport ponúkajú a venujú sa mu stále viac a podrobnejšie. Cyklistika sa na Slovensku dostáva na televízne obrazovky stále viac a predovšetkým Tour de France sú preteky, ktoré sa tešia veľkej popularite. Výnimkou nie sú ani stávkové kancelárie, ktoré tento šport ponúkajú a venujú sa mu stále viac a podrobnejšie. Stávky na cyklistiku sú medzi Slovákmi obľúbené a môže za to hlavne Sagan a v určitom ohľade aj Polc. Netreba zabúdať ani bratov Velitsovcov, ktorí vo svetovej špičke tiež písali menšie či väčšie príbehy.

Bicyklovanie sa na Slovensku hýbe správnym smerom a ako sa ukazuje v tomto texte, nie je len výsadou obyvateľov tých častí krajiny, kde je menšia premávka a dostatok prírodných scenérií. Aj Bratislavčania, Košičania či Prešovčania môžu byť, či sú, vo veľkej miere veľkými milovníkmi cyklistiky. Jedná sa o jeden z aktuálnych športových trendov, ktorého pokračovanie by malo byť v nasledujúcich rokoch. Uvidíme, do akej miery to bude pravda.

foto: Pixabay.com

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť